WAALWIJK – De turndemonstratie die Yuri van Gelder gaf tijdens de start van de verkoop van het bouwproject Buurten in Besoyen werd niet alleen bezocht door potentiële kopers, sommige belangstellenden kwamen speciaal voor de ringenturner.

Een hoop herinneringen heeft Van Gelder in de voormalig gymzaal aan de Floris V-Laan. ,,Ik heb er geturnd en gymles gehad. Dat het gebouw niet wordt afgebroken en een herbestemming krijgt, vind ik daarom fantastisch.” Belangstellenden voor een van de woningen kregen vanaf 09.00 uur tekst en uitleg van bouwers en architecten. Tijdens de turndemonstratie die Van Gelder gaf om 11.30 uur stroomde de gymzaal vol met mensen die hem in actie wilden zien.

Olympische Spelen
Ontwikkelaar Rik Krens van Krens Bouwontwikkeling nodigde de turner uit. ,,Hij is een geboren Waalwijker, heeft hier zelf nog rondgelopen toen hij jong was.” Of hij het niet dubbel vindt nadat Van Gelder en zijn familie veelvuldig in opspraak kwamen de laatste tijd?) ,,Nee, iedereen maakt weleens fouten en ik kijk liever naar de topprestaties die hij heeft geleverd.”

Het doet de ringenturner goed dat er mensen speciaal voor hem kwamen en dat hij hiervoor wordt uitgenodigd. ,,Het geeft me energie en het voelt als een hart onder de riem. Ik ben terug in training en ik wil volgend jaar graag naar de Olympische Spelen. Het is hard werken, zeker vanwege het lastige parket waarin ik zit met alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd maar ik ga er alles aan doen om volgend jaar in Tokio te staan.”

(Via: Brabants Dagblad)