Assets in Real Estate

Living First

Living First is een bijzondere projectontwikkelaar. Wij gaan voor complexe herontwikkeling van bestaand en bijzonder vastgoed. Dat vraagt om creativiteit en inventiviteit in oplossingen. En we richten ons op de startersmarkt. We hebben vele referentie projecten waar we trots op zijn. 

Naast ontwikkelen van woningen in bestaand, meestal historisch erfgoed, belegt Living First ook in deze woningen. We hebben vele referentie projecten waar we trots op zijn. Actuele projecten in uitvoer en voorbereiding zijn hieronder opgenomen.

Over Living First

Living First BV is een vastgoedonderneming die verder gaat dan alleen ontwikkelen of beleggen in vastgoedprojecten. Living First is een samenwerking tussen Krens Bouwontwikkeling en GETTON. Krens Bouwontwikkeling opereert sinds 2000 als projectontwikkelaar van vastgoedprojecten met een grote staat van dienst en gerealiseerde projecten. GETTON helpt bedrijven in de huidige tijd verder in hun ontwikkeling en groei met aandacht voor Marketing, Finance en Organisatie.

Onze corebusiness is de herontwikkeling van complexe, vaak historische, gebouwen en binnen de woningmarkt productontwikkeling voor met name de woon startersmarkt onder het motto. Living First, Wonen éérst

Herontwikkeling

In relatief korte tijd heeft de bouwwereld grote veranderingen ondergaan. Nederland beschikt over veel prachtige panden, waardoor nieuwbouw lang niet altijd noodzakelijk is. Steeds vaker kiezen klanten ervoor om een bestaand gebouw een ‘tweede leven te geven’. Daarom hebben we herontwikkeling prominent in onze organisatie gepositioneerd, zodat we adequaat op deze trend kunnen inspelen en u de specifieke dienstverlening kunnen bieden.

Verhuur

We verwerven locaties waar we starterswoningen ontwikkelen, soms in combinatie met commerciële ruimtes. Deze ontwikkeling doen we soms helemaal zelf en soms kopen we projecten ‘kant-en-klaar’ aan van andere vastgoedontwikkelaars. Kort voor de oplevering van een project wordt de verhuur opgestart.

Portefeuille Analyse

Hoe staat uw vastgoed ervoor? Waar liggen kansen en wat zijn de bedreigingen? Door onze ervaring met de complexiteit van bouwprojecten, gecombineerd met een gedegen financiële onderbouwing, leveren wij een analyse van uw vastgoedportefeuille waardoor we het maximale uit uit uw vastgoed halen. 

Living First heeft met Krens Bouwontwikkeling veel ervaring in het vinden van nieuwe bestemmingen voor religieus erfgoed. Zo werd een voormalig Dominicanenklooster in Brussel eerder omgetoverd tot viersterrenhotel en appartementencomplex, met behoud van de gevels en structuur van het gebouw. In Tilburg werden in de voormalige Lourdeskerk (een oorspronkelijke IJzergieterij uit 1899) 18 Havenlofts en 2 winkels gerealiseerd.

Herontwikkeling

Foto: Beeld Werkt

De Gymzaal Waalwijk

De Gymzaal Waalwijk is gelegen aan de Floris V-Laan in Waalwijk. Deze voormalige gymzaal uit de jaren 70 van architect ir. J. de Wilde, is gebouwd als uitbreiding van het inmiddels ook her-ontwikkelde Willem van Oranjecollege. Met behoud van de bestaande structuren, gevels en volumes worden in deze gymzaal 6 nieuwe woningen gerealiseerd. Het bijzondere aan deze gymzaal, is dat de voormalige sportzaal op de 1e verdieping in een 2 laags bouwvolume is gesitueerd. Op de begane grond komen 2 terras woningen met tuin en in de voormalige sportzaal komen 4 Lofts. Deze lofts zijn ook over 2 verdiepingen gesitueerd, hebben een bovengemiddeld woonoppervlak met een groot volume vanwege de originele hoogtematen. Voor dit project is gelijktijdig de omgevingsvergunning en de bestemmingsplan-wijasdging doorlopen in een zgn. coördinatiebesluit. De vergunning is net na de zomer van 2019 ontvangen. Na een voorspoedige verkoop zal de bouw begin 2020 starten.

Living First heeft een 3-tal Lofts afgenomen als belegging, de Lofts blijven geschikt voor verkoop of verhuur na oplevering.

Ontwerp: Studio Elles van Sluisveld
Uitwerking ontwerp en Directie voerend architect: Van Asten Doomen
Aannemer: Hawee Bouw | Uitvoering: januari 2020 – oktober 2020.

Voor verkoop of verhuur zie: olden.nl

Microwoningen

Afbeelding: studio | elles van sluisveld

4 microwoningen Van Assendelftstraat Waalwijk

In uitvoering en conceptontwikkeling

Op een voormalig parkeerterrein aan De Van Assendelftstraat worden 4 microwoningen (type De Mus) gerealiseerd. Onder het motto van Living First (Wonen eerst) zijn de woningen uitgewerkt voor met name 1 persoonshuishoudens. De woningen hebben een oppervlak van elk ca. 50 m2, zijn zeer ruimtelijk en zeer vriendelijk qua energieverbruik. De woningen zijn gasloos

De bouw is gestart in december 2019 en de oplevering voorzien rond de zomer van 2020. Opmerkelijk is dat na de verkoopdag ter plekke (bijgestaan door Yuri van Gelder) er een intekenlijst van 30 kandidaten is ontvangen. Via loting zijn de woningen voor verkoop aan 4 kandidaten toegewezen. De intekening geeft aan dat voor dit type woningen veel interesse is en een grote behoefte.

Op andere locaties zijn in verschillenden varianten gelijksoortige microwoningen te ontwikkelen. De expertise die nu tijdens de bouw wordt opgedaan in maatvoering, dak-, en gevelvlakken en de duurzame bouw-, en installatietechnieken wordt door het bouwteam verwerkt en geïntegreerde in een volgend type microwoning. Vanuit de leercurve kan het volgende type tegen een concurreerde prijs worden aangeboden.

Ontwerp: Studio Elles van Sluisveld 
Uitwerking ontwerp en Directie voerend architect: Van Asten Doomen
Aannemer: Hawee Bouw | Uitvoering: januari 2020 – oktober 2020.
Voor informatie zie: www.demuswaalwijk.nl

Herontwikkeling

Le Baptiste Sluis

Onder de naam Le Baptiste gaat de Johannes de Doperkerk in Sluis een tweede leven tegemoet. De plannen voor woningen en een kapel werden dinsdagavond 3 december 2019 gepresenteerd. Het voortbestaan van de kerk met kapel wordt gegarandeerd door de komst van zeventien appartementen in het gebouw. Het markante godshuis uit 1927 wordt aan de buitenkant zoveel mogelijk behouden. De hele kerk blijft gehandhaafd, ook de buitengevels en de ramen. Er komen enkele extra ramen bij, om meer daglicht binnen te laten en de bovenste appartementen hebben vol uitzicht op de originele gewelven van de kerk

De parochie Heilige Andreas is er blij mee, want de toekomst van het gebouw was in gevaar door teruglopend kerkbezoek. Met het bisdom, de gemeente Sluis en het Brabantse bedrijf Krens Bouwontwikkeling zocht de parochie de afgelopen jaren naar een toekomstbestendig en passend plan voor de kerk. In de kerk komen in totaal zeventien moderne woningen in verschillende groottes. In het achterschip komt er één woning in de huidige sacristie en twee woningen op de plaats van het priesterkoor, over vier verdiepingen. In het middenschip komen zes studio’s en acht lofts. De grootste woning is 150 vierkante meter en de kleinste 65 vierkante meter. De kapel houdt een eigen ingang aan de kant van de winkelstraat, de Oude Kerkstraat.  Mensen kunnen daar nog steeds een kaarsje komen branden of vieren. In de kapel is plaats voor zo’n vijftig mensen. Op de begane grond komen, via de ingang van de huidige parkeerplaats aan de Klokstraat, ook achttien parkeerplekken voor de toekomstige bewoners. 

Ontwerp, Uitwerking ontwerp en Directie voerend architect: Frans van Roy architectenbureau
Aannemer: Nader te bepalen | Uitvoering: oktober 2020 – oktober 2021.
Voor verkoop of verhuur zie: www.baptistesluis.nl en Zwinregio.nl

Herontwikkeling

IJzergieterij Piushaven Tilburg  

Opgeleverd 2018

De voormalige IJzergieterij uit 1899 is in de jaren 20 van vorige eeuw getransformeerd naar de Lourdeskerk. Binnen de bestaande structuur met behoud van de oorspronkelijke gewelven en kerkbogen zijn 18 zgn. havenlofts en 2 winkel-boetieks gerealiseerd. Het project is uniek gelegen aan de Piushaven met een eigen aanlegsteiger. De woningen zijn a typisch met een smalle beukmaat in 4 bouwlagen. Door toepassing van vides zijn de Lofts zeer ruimtelijk. In de verkoop zijn afbouw-pakketten op maat aangeboden waardoor alle lofts een eigen identiteit hebben gekregen.

Ontwerp, Uitwerking ontwerp en Directie voerend architect: Frans van Roy architectenbureau
Aannemer: Van Gisbergen Lage Mierden
Uitvoering: oktober 2017 – oktober 2018.
Voor informatie zie: www.ijzergieterijtilburg.nl

Recent Projects

Herontwikkeling

De Gymzaal & de Mus

Waalwijk

Herontwikkeling

De IJzergieterij

Tilburg

Onze partners en klanten

NIEUWS

Let’s Build Something!

Geïnteresseerd geraakt? Neem vrijblijvend contact op. Ieder project of samenbewerking begint met die eerste koffie. 

contact@livingfirst.nl
Ringbaan West 304, 5025 VB, Tilburg
 (013) 208-4163